ダウンロード数: 325

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
rpcjpnv32p043.pdf1.06 MBAdobe PDF見る/開く
タイトル: Pressure inactivation of enzyme : some kinetic aspects of pressure inactivation of trypsin
著者: Miyagawa, Kinjiro
Suzuki, Keizo
著者名の別形: ミヤガワ, キンジロウ
スズキ, ケイゾウ
発行日: 28-Mar-1963
出版者: The Physico-Chemical Society of Japan
誌名: The Review of Physical Chemistry of Japan
巻: 32
号: 1/2
開始ページ: 43
終了ページ: 50
抄録: The inactivation process of trypsin by high pressure of 5000-10000kg/cm^2 has been examined kinetically at temperature of 15-45℃. The results art as follows; the inactivation of trypsin increases with pressure increase, but above the critical pressure (about 8000 kg/cm^2) no more inactivation occurs. The process of inactivation is of the first order kinetics, and thermodynamic quantities of inactivation process are similar to the protein denaturation of ovalbumin and hemoglobin by pressure except the sign of enthalpy of activation, i.e. ΔF≠>0, ΔH≠>0, ΔS≠<0, ΔV≠<0.
URI: http://hdl.handle.net/2433/46826
出現コレクション:Vol.32 No.1 & 2

アイテムの詳細レコードを表示する

Export to RefWorks


出力フォーマット 


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。