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ファイル | 記述 | サイズ | フォーマット | |
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dnogr02922.pdf | Dissertation_全文 | 3.33 MB | Adobe PDF | 見る/開く |
ynogr02922.pdf | Abstract_要旨 | 215.87 kB | Adobe PDF | 見る/開く |
完全メタデータレコード
DCフィールド | 値 | 言語 |
---|---|---|
dc.contributor.author | Todokoro, Takehiko | en |
dc.contributor.alternative | 戸所, 健彦 | ja |
dc.contributor.transcription | トドコロ, タケヒコ | ja-Kana |
dc.date.accessioned | 2025-04-25T00:58:24Z | - |
dc.date.available | 2025-04-25T00:58:24Z | - |
dc.date.issued | 2025-01-23 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2433/293552 | - |
dc.language.iso | eng | - |
dc.publisher | Kyoto University | en |
dc.publisher.alternative | 京都大学 | ja |
dc.rights | “Production of the natural iron chelator deferriferrichrysin from Aspergillus oryzae and evaluation as a novel food‐grade antioxidant.” Todokoro, T., Fukuda, K., Matsumura, K., Irie, M., & Hata, Y., Journal of the Science of Food and Agriculture, 96(9), 2998-3006, doi: 10.1002/jsfa.7469; “Identification of a novel pyrithiamine resistance marker gene thiI for genome co-editing in Aspergillus oryzae.” Todokoro, T., Bando, H., Kotaka, A., Tsutsumi, H., Hata, Y., & Ishida, H., Journal of bioscience and bioengineering, 130(3), 227-232, 10.1016/j.jbiosc.2020.04.013; “Inhibition of lipid oxidation and hexanal production in cooked meats by microbial iron chelator deferriferrichrysin from rice wine.” Todokoro, T., Kashihara, H., Fukuda, K., Tsutsumi, H., Hata, Y. & Ishida, H., Journal of Food Processing and Preservation, 45(11), e15943, doi: 10.1111/jfpp.15943; “Aspergillus oryzae FaeA is responsible for the release of ferulic acid, a precursor of off-odor 4-vinylguaiacol in sake brewing.” Todokoro, T., Negoro, H., Kotaka, A., Hata, Y., & Ishida, H., Journal of bioscience and bioengineering, 133(2), 140-145, doi: 10.1016/j.jbiosc.2021.11.001; “CRISPR/Cas9 improves targeted knock-in efficiency in Aspergillus oryzae.” Todokoro, T., Hata, Y., & Ishida, H., Biotechnology Notes, 5, 58-63, doi: 10.1016/j.biotno.2024.03.002 | en |
dc.subject | Aspergillus oryzae | en |
dc.subject | Genome editing | en |
dc.subject | Sake fermentation | en |
dc.subject | Siderophore production | en |
dc.subject | Evaluation of antioxidant activity | en |
dc.subject.ndc | 610 | - |
dc.title | Functional Analysis of Aspergillus oryzae through the Development of Molecular Breeding Techniques and its Applications in the Food Industry | en |
dc.title.alternative | 麹菌の分子生物学的育種技術の開発による機能解析と食品産業への応用 | ja |
dc.type | doctoral thesis | - |
dc.type.niitype | Thesis or Dissertation | - |
dc.textversion | ETD | - |
dc.description.degreegrantor | 京都大学 | ja |
dc.description.degreelevel | 新制・論文博士 | - |
dc.description.degreediscipline | 博士(農学) | ja |
dc.description.degreereportnumber | 乙第13664号 | - |
dc.description.degreenumber | 論農博第2922号 | - |
dc.description.degreekucallnumber | 新制||農||1114(附属図書館) | - |
dc.date.granted | 2025-01-23 | - |
dc.description.degreeexamcommittee | (主査)教授 小川 順, 教授 阪井 康能, 教授 栗原 達夫 | - |
dc.description.degreeprovision | 学位規則第4条第2項該当 | - |
dc.identifier.selfDOI | 10.14989/doctor.r13664 | - |
dcterms.accessRights | open access | - |
dc.description.degreediscipline-en | Doctor of Agricultural Science | en |
dc.identifier.degreegrantorID | 14301 | - |
dc.description.degreegrantor-en | Kyoto University | en |
dc.description.degreeObjectType | DFAM | - |
jpcoar.contributor.Type | Supervisor | - |
jpcoar.contributor.Type | Supervisor | - |
jpcoar.contributor.Type | Supervisor | - |
jpcoar.contributor.Name | 小川, 順 | ja |
jpcoar.contributor.Name | 阪井, 康能 | ja |
jpcoar.contributor.Name | 栗原, 達夫 | ja |
出現コレクション: | 100 博士(農学) |

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